Hoppa till sidans innehåll

Turneringsrapport från tennisgymnasiets gemensamma resa till ”Övik-Norrlands Masters”

21 JAN 2014 22:14
Anna Rummel, Elin Gustafsson, Jessica Nordin, Amanda Olofsson och Moa Lindström har under helgen (16-19/1) spelat ”Övik – Norrlands Masters”. Denna, den första av totalt tre gemensamma tävlingsresor under våren för eleverna som går vid tennisgymnasiet Dragonskolan i Umeå, resulterade bland annat i; många matcher, framgångar, och en avstämning/uppföljning av hur de fokuspunkter, som vi jobbat med för var och en, fungerar i skarpa situationer.
  • Skapad: 21 JAN 2014 22:14

Totalt spelade Jessica, Anna, Moa, Elin och Amanda 17 matcher under helgen. Matchkvoten 11 vinster 6 förluster får ses som klart godkänd. De bästa resultaten stod Moa Lindström för!

Moa, som nu äntligen är fri från sin utdragna handledsproblematik, visar på karaktär i första rundan när hon ligger under med 3-6, 2-5 mot Frederikke Karst (Kramfors Tennis) och vänder andra set till setseger 7-6. Frederikke tvingas lämna återbud inför uppstarten av 3:e set. I andra omgången spelar Moa en närmast fläckfri tennis mot ovan nämnda Anna och vinner med 6-2, 6-1. Stabiliteten som Moa visar upp i den nyss nämnda kvartsfinalen imponerar. Moa visar i matchen att det enkla oftast också är det mest effektiva. I semifinalen ställs Moa mot förstaseedade Hanna Selander (Östersund-Frösö TK). Hanna, som för övrigt sedermera kom att stå som klar vinnare av turneringen, gör betydligt färre misstag i denna match då Moa inte riktigt kommer upp i den klass som hon höll i kvartsfinalen.

 

Moa fortsätter skörda framgångar i turneringen i dubbelspelet i par med Sara Henriksson Öviks TK. Moa och Sara vinner fyra stycken dubbelmatcher varav två i avgörande supertiebreak och därmed hela turneringen. I finalen besegrade Moa och Sara Frederikke Karst och Elvira Edström. Sammantaget känns det som att Moa, som först nu börjar kunna träna för fullt, kan komma att ha en bra utveckling den närmsta tiden.

 

En riktigt bra prestation stod Elin Gustafsson för då hon spelade mot andraseedade och välmeriterade Ellen Selander. Elin visar, trots förlust (4-6, 3-6) i matchen, att de fokuspunkter som vi jobbat med också börjar sitta bättre och bättre i skarpa situationer såsom i matcher. Kul!

 

Nu är det bara till att träna bra och förbereda sig inför hemmaturneringen i Umeå som startar om några dagar. 

Skribent: Johnny Richtmann Lindahl
kontakt: Simon Elfving
telefon: +46 (0)70 265 53 41
e-post: This is a mailto link
webb:
http://tg.tennisnorr.se

Postadress:
Svensk Tennis Norr
Öviks TK, Eriksgatan 2
892 51 Domsjö

Besöksadress:
Öviks TK, Eriksgatan 2
892 51 Domsjö

Kontakt:
Tel: +46705628279, +46705628279
E-post: This is a mailto link