Hoppa till sidans innehåll

Tennisgymnasiet gjorde rent hus i SRM

24 MAR 2015 10:52
TG hade en vinnare i samtliga fem klasser som man ställde upp i. Allra mest imponerade Jonas Lindbäck med sin seger i Herrsingel A.
  • Skapad: 24 MAR 2015 10:52

I helgen spelades regionsmästerskapen för seniorer (SRM) i Övik. I tennisgymnasiets färger stred; Jonas Lindbäck, Anna Rummel, Moa Lindström, Ludvig Kylefors, Adam Sundqvist, Jessica Nordin och Elin Gustafsson.

Totalt spelades 6 stycken olika klasser och tennisgymnasiet hade deltagare i fem av dessa klasser (HSA, HD, DSA, DD; MD) och var inblandade i samtliga av dessa klassegrar. Jonas Lindbäck visar ånyo att han tar steg framåt och imponerar stort med tre riktigt bra singelsegrar som slutligen ledde fram till en klasseger i HSA. Jonas slog i tur och ordning meriterat motstånd i form av Adam Sundqvist, Jakob Olofsson & Jan Elfving. I finalen visar Jonas att han är bäst när det verkligen gäller genom att vinna två jämna set (7-5, 7-6) mot Jan Elfving där han bland annat vänder 1-4 i andra set. Jonas vinner dessutom i par Linus Lövgren dubbelklassen, tyvärr blev det dock bara en match där men en vinst är alltid en vinst!

Anna Rummel är sedan en tids frånvaro pga av skada tillbaka på tävlingsbanan. Anna spelar en bättre och bättre tennis för varje turnering som går och vinner i finalen över Elvira Edström representerande Sundsvalls TK men tränande i Kramfors. Anna spelar smart i första set, utan att spela på topp, och hittar sin rytm och vinner med 6-4. I andra set höjer sig Anna ytterligare och vinner det med 6-1. Tyvärr så är det en hel del WO:s i damsingeln och det är riktigt tråkigt och något man i regionen får fundera på i sin utvärdering av RM:et.  

Moa Lindström gjorde ”smygcomeback”, efter den fotskada som har hållit Moa borta från tennisen en längre tid, genom deltagande i två dubbelklasser (DD, MD). Moa vinner i par med syster Lisa damdubbeln. I finalen ställs Moa/Lisa mot Sara & Elin Henriksson representerande Öviks TK. Finalen blir en jämn historia men Moa/Lisa visar även här att de är som bäst när det drar ihop sig (vann även en jämn semifinal i ett supertiebreak) och vinner med 7-6, 7-6. I mixedubbeln, som spelades i poolform, vinner Moa i par med Bertil Sundman två raka matcher utan setförlust.

Sammantaget alltså en mycket lyckad helg för tennisgymnasiet och nu tar vi ny sats mot helgen JRM i Umeå där vi hoppas på nya framgångar!

Skribent: Johnny Lindahl
kontakt: Simon Elfving
telefon: +46 (0)70 265 53 41
e-post: This is a mailto link
webb:
http://tg.tennisnorr.se

Postadress:
Svensk Tennis Norr
Öviks TK, Eriksgatan 2
892 51 Domsjö

Besöksadress:
Öviks TK, Eriksgatan 2
892 51 Domsjö

Kontakt:
Tel: +46705628279, +46705628279
E-post: This is a mailto link