Hoppa till sidans innehåll

Stora framgångar för TG på RM i Sundsvall

09 AUG 2014 09:51
Tennisgymnasiet skördade stora framgångar med totalt fyra av sex potentiella klassegrar. Allra mest framgångsrik blev Moa Lindström med totalt två klassegrar och en finalförlust.
  • Skapad: 09 AUG 2014 09:51

I helgen avgjordes regionsmästerskapen (RM) i Sundsvall. Tennisgymnasiet representerades av sju spelare: Jessica Nordin, Moa Lindström, Elin Gustafsson, Anna Rummel, Jonas Lindbäck, Ludvig Kylefors & Adam Sundqvist. Nyss nämnda spelare fördelade sig över totalt sex olika klasser och det blev alltså vinst i fyra av sex klasser (DS, DD, FS18, PS 18) vilket får betraktas som ett klart godkänt resultat.

 

I damsingel segrade Moa Lindström. Moa lyckades såväl i semifinal som final att vinna i 3:setare mot Jessika Berglund respektive Ellen Selander och detta trots att spelet inte kändes riktigt 100%-igt för Moa. Ellen brukar vara svår att besegra i ett 3:e set men Moa visar att hon blivit starkare och starkare när det kommer till uthålligheten och måhända var det detta som fällde avgörandet denna gång.

 

I damdubbel segrade Moa i par med Jessica Nordin. Trots underläge i finalens supertiebreak mot Elvira Edström & TG:s Anna Rummel lyckades Moa & Jessica hitta en väg att vinna. Vägvinnande var Moas tunga grundspel och Jessicas attackerande inställning vid nät.

I FS 18 avgjordes finalen genom ett rent TG-möte mellan Anna & Moa.  Efter en tight inledning av matchen där Moa var i ledning 4-3 så var det Annas säkerhet och procenttennis som fällde avgörande och segersiffrorna skrevs till 6-4, 6-1.

 

I PS 18 var finalen också en ren TG-uppgörelse. Adam Sundqvist besegrade Jonas Lindbäck med 5-7, 6-1, 6-3. Spelet i avgörande set byggde mycket på en ”väntan” på motståndarens misstag. Detta höll denna gång i ett RM. Nästa utmaning SM krävs dock en större aggressivitet och en vilja att ta bort tid för motståndaren genom att sätta press på densamma och detta är något vi kan och ska utveckla hos båda dessa redan duktiga spelare.

 

De två klasser där vi inte lyckades kamma hem slutsegern var Herrsingeln och Herrdubbeln där våra representanter (Ludvig, Adam & Jonas) gjorde bra prestationer men som blott 16-17 år gammal så har man helt enkelt inte hunnit samla på sig den träningsbakgrund som krävs.

 

Vi tar kliv för kliv och nu, inför hösten, kommer det att tillkomma fyra spelare i TG:s regi. Förhoppningen är att de ska kunna vara med och driva upp tempot ytterligare såväl vid tennis- som fysträningen. Förhoppningarna är därmed stora inför vad vi ska kunna prestera under hösten 2014. 

Skribent: Johnny Richtmann Lindahl
kontakt: Simon Elfving
telefon: +46 (0)70 265 53 41
e-post: This is a mailto link
webb:
http://tg.tennisnorr.se

Postadress:
Svensk Tennis Norr
Öviks TK, Eriksgatan 2
892 51 Domsjö

Besöksadress:
Öviks TK, Eriksgatan 2
892 51 Domsjö

Kontakt:
Tel: +46705628279, +46705628279
E-post: This is a mailto link