Hoppa till sidans innehåll

Framgångar i Umeå Outdoor Open

17 AUG 2014 21:52
Idag avslutades Umeå Outdoor Open. Tennisgymnasiet representerades av Jonas Lindbäck, Daniel Olander & Adam Sundqvist.
  • Skapad: 17 AUG 2014 21:52

Allra bäst rent resultatmässigt gick det för Jonas som tog sig ända till final i såväl Herrsingel B som Pojksingel A. Jonas spelade stabilt hela helgen och den prestationsmässiga fullträffen gjorde Jonas genom att i semifinalen i HSB besegra svåra David Olofsson med 6-2, 6-1. Jonas spelade väldigt många matcher under helgen (totalt 11 st) och krafterna räckte inte riktigt till i finalerna som förlorades mot David Olofsson (Pojksingel A) respektive Johan Ökvist (HSB). Speciellt i den sistnämnda matchen så bjöds det dock på väldigt underhållande spel och det blev en tight förlust med 4-6 i skiljeset.

Daniel gjorde sin bästa insats i gruppspelet i HSB när han lyckades besegra Johan Nilsson i en riktigt välspelad match med 3-6, 6-3, 6-2. Bara gruppspelsettan gick vidare och här föll Daniel på målsnöret när Johan, förlusten till trots, kunde gå vidare som gruppetta tack vare bättre setkvot än Daniel (+1 set). Daniels insats i denna match visar dock att han är rejält på gång igen efter viss skadeproblematik under våren och början av sommaren. Om Daniel får vara hel under hösten ska det bli mycket intressant att se vad han kan uträtta.

Adam vann första matchen i Herrsingel A efter en taktiskt riktigt genomförd match mot Alexander Ivarsson med 6-4, 6-2. I semifinalen väntade andraseedade Jakob Olofsson. Efter en något trög start och underläge 0-3 i första set spelar Adam återigen taktiskt riktigt och vänder och vinner första set med 6-4. Andra set går till Jakob med samma siffror. I tredje set har Adam ledning 3-2 och flera väldigt jämna game utseplas men Jakob går vinnande ur samtliga och slutligen därmed också matchen. Adams insats visar dock att han redan nu vid starten av sin utbildning på Tennisgymnasiet kan vara med och konkurrera med seniorspelare på hög norrlandsnivå.

Efter en intensiv matchperiod så här i slutet av sommaren väntar nu en tuff grundträningsperiod. Det ska bli riktigt intressant att se hur eleverna tar sig an denna och vilka som tar chansen att utvecklas snabbt genom målmedveten träning i kombination med en välbalanserad kost och återhämtning. 

Skribent: Johnny Richtmann Lindahl
kontakt: Simon Elfving
telefon: +46 (0)70 265 53 41
e-post: This is a mailto link
webb:
http://tg.tennisnorr.se

Postadress:
Svensk Tennis Norr
Öviks TK, Eriksgatan 2
892 51 Domsjö

Besöksadress:
Öviks TK, Eriksgatan 2
892 51 Domsjö

Kontakt:
Tel: +46705628279, +46705628279
E-post: This is a mailto link